Το Σχολείο μας καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους με εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε όλο το σχολείο την 3η και 4η περίοδο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου. Ο Θεολόγος του Σχολείου π. Νικόλαος Κούτσιος τέλεσε Τρισάγιο στη Μνήμη των πεσόντων της Τουρκικής Εισβολής και μνημόνεψε τους μαθητές απόφοιτους του Σχολείου μας, που έπεσαν αγωνιζόμενοι εναντίον των Τούρκων προασπιζόμενοι την ελευθερία. Ακολούθησε Προσκλητήριο των Πεσόντων Αποφοίτων του Σχολείου μας κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974 και μονόλεπτη σιγή στη μνήμη τους. Ο Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, ο οποίος έλαβε μέρος στις μάχες του 1974 ως έφεδρος καταδρομέας της 33ης Μοίρας καταδρομών και συνελήφθηκε αιχμάλωτος από τους Τούρκους, εξιστόρησε τα βιώματα της αιχμαλωσίας του. Με το καλλιτεχνικό μέρος που ακολούθησε, καταδικάστηκε η αποσχιστική ενέργεια των Τούρκων ,που έγινε πριν 40 χρόνια κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Το καλλιτεχνικό μέρος περιλάμβανε απαγγελίες σε ποίηση Κώστα Μόντη, Κλαίρης Αγγελίδου, Θεοδόση Πιερίδη, το τραγούδι «Τα παραπονεμένα λόγια» των Μ. Ελευθερίου και Γιάννη Μαρκόπουλου και ζεϊμπέκικο.
Την επιμέλεια του λογοτεχνικού μέρους είχε η Φιλόλογος κ. Παυλίνα Κοντεμενιώτου, του τραγουδιού η Μουσικός κ. Μαρία Αγρότη και του χορού η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Νταϊάνα Χριστοδούλου. Την τεχνική επιμέλεια είχε ο Φυσικός κ. Σάββας Πολυδωρίδης, τη φωτογράφιση η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Παντελίτσα Κωνσταντίνου, τη διαρρύθμιση του χώρου ο κ. Ανδρέας Κόνικκος και ο κ. Στέλιος Κουτσίδης. καθηγητές της Φυσικής Αγωγής. Τη γενική ευθύνη είχε ο Β.Δ. κ. Παναγιώτης Μαραγκός.