Στο πλαίσιο να προσκληθούν συγγραφείς/λογοτέχνες, για να μιλήσουν για την αξία του βιβλίου σε κάποια τμήματα του Σχολείου μας στη Βιβλιοθήκη, έγινε η αρχή με την αντικατάστρια στο Σχολείο μας, τη Φιλόλογο και συγγραφέα κ. Σύλβια Λουκά, η οποία οργάνωσε Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής βασισμένο στο βιβλίο της «Μάδησε τη Μαργαρίτα» στις 23 Οκτωβρίου 2024 στη Βιβλιοθήκη του Λυκείου μας. Το εργαστήρι παρακολούθησε το τμήμα Α11 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
«Την Τετάρτη 23.10.2024 συμμετείχαμε σε ένα ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήρι στη Βιβλιοθήκη του Λυκείου μας από τη Φιλόλογο του Σχολείου μας κ. Σύλβια Λουκά, συγγραφέα του μυθιστορήματος «Μάδησε τη Μαργαρίτα», καθώς και άλλων βιβλίων.
Αρχικά, η κ. Λουκά μάς μοίρασε χάρτινα πέταλα όπου έπρεπε να γράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα μας, ανάλογα με το χρώμα που είχαμε επιλέξει. Στη συνέχεια, τα συζητήσαμε και οι υπόλοιποι συμμαθητές μας μπορούσαν να προσθέσουν κι άλλα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας, αν είχαμε παραλείψει κάτι.
Επίσης, μάς μίλησε για το βιβλίο της «Μάδησε την Μαργαρίτα» με αφορμή τον τίτλο του και ποια πιστεύαμε ότι είναι η υπόθεσή του. Μετά, μας μοίρασε διάφορες λέξεις, που είχαν σχέση με το βιβλίο, κι έπρεπε να καταγράψουμε την άποψή μας γι'αυτή τη λέξη, π.χ.για τις λέξεις συγχώρεση, έκτρωση, θάνατος…
Ήταν μία διαφωτιστική εμπειρία».
Γιαλλούρη Μαριαλένα Α11
«Η παρουσίαση ήταν ευχάριστη. Μπορέσαμε όλοι να εκφράσουμε τις απόψεις μας και είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε τις σκέψεις μας αλλά και τα συναισθήματά μας στο χαρτί. Ήταν όντως πολύ εξαγνιστικό και ψυχωφελές».
Καλογερίδη Ελένη Α11
«Η συγγραφέας μάς διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της και συζητήσαμε για τoν συμβολισμό κάποιων λέξεων, όπως της "πεταλούδας", που συμβολίζει την αλλαγή και την ελευθερία. Στη συνέχεια, μας έδινε λέξεις και μας καθοδηγούσε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για καθεμία από αυτές. Εγώ είχα τη λέξη "συγχώρεση", που για μένα σημαίνει να αφήνω πίσω τον πόνο και να προχωρώ χωρίς κακία, γεμίζοντας με γαλήνη και θετικότητα. Ήταν μία όμορφη εμπειρία, που με βοήθησε να κατανοήσω βαθύτερα τα συναισθήματά μου».
Καλογερίδη Κωνσταντίνα Α11